Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2014-01-15 22:56:27

admin
Administrator
Data rejestracji: 2013-11-09
Liczba postów: 187

Co to jest harisa?

http://www.przyprawyswiata.pl/produkt/harisa-pasta

222.jpg

Kraj pochodzenia: Maroko

Skład:
Kolendra, cumin, pieprz cayenne, czosnek, gałka muszkatołowa ,goździki, cynamon, pieprz malagetta.

Polecamy:
Do grilowanych i pieczonych mięs (baranina, jagnięcina, drób i ryby), farszów, mięsa mielonego (koft), kulek mięsnych, mięsa duszonego w sosie z warzywami i jogurtem, kibbehu a także omletów z mięsem i kuskusu.

Ognista przyprawa arabska, popularna w Tunezji, Maroku i Algierii. Sporządza się ją z różnych odmian papryki, w tym z chili, czosnku oraz kolendry, które rozciera się z oliwą. Posiada konsystencje pasty, zastosowanie ma do doprawiania drobiu, ryb i kuskusu.

za http://www.jar91.republika.pl/h.html

Offline

Stopka

Forum oparte na FluxBB